I Indre’s papirutgave, fredag 15 juni 2018, står det å lese

LØKEN: Ståheien har knapt nok lagt seg etter Elgrittet før Høland IUL nok en gang begir seg ut på å arrangere ikke kun ett, men to store sykkelritt.

Masters NM er det formelle navnet på NM for veteraner landeveisritt, og årets arrangør, Torshov Sykkelklubb har henvendt seg til Høland Sykkel om å få arrangere rittet fra Høland stadion, med teknisk bistand fra HIUL.

Flere av Torshovs syklister har deltatt på Elgrittet, og sett hvilken fantastisk ramme man kan ha om et arrangement på Høland Stadion, derfor dette stedsvalget.

Årets veteran-NM landevei finner sted med temporittet lørdag 30. juni. Dette rittet med individuell start går på fv. 115 fra avkjøringen til Prestegårdshagen Næringsområde rett nord for Løken kirke – til Bjørkelangen og retur, til sammen 22 kilometer.

Fellesstarten går søndag 1. juli med start og innkomst utenfor Løken Senter. Løypa på 38 km går fylkesvei 115 til Fosser, over til Nyveien, langs denne ned til Ydersnes, til høyre gjennom Hemnes og inn på fylkesvei 115 fra Hemnes gård til Holsjahren, derfra til Momoen, og fylkesvei 169 ned til Løken.

Denne løypa skal sykles to eller tre ganger, avhengig av hvilken klasse deltakeren kjører i.

Det vil bli tidvis begrenset framkommelighet og tidsbegrenset stopp på enkelte strekninger, men selv om det er snakk om en konkurranse, gjelder fortsatt trafikkreglene også for syklistene.

Det blir ikke Tour de France-tilstander under rittene. Det er blant annet ikke lov med andre følgebiler enn arrangørenes biler foran hvert puljefelt.

Veteranklassene som stiller går fra 30 år og opp til eldste klasse 80 pluss, for både for herrer og damer. Sekretariat og premieutdeling vil foregå på Høland Stadion.

– Vi venter rundt 300 deltakere hver dag, noen færre på temporittet – og noen flere på fellesstarten, forteller rittleder og leder i Torshov Sykkelklubb, Ivar Westbye, for øvrig med aner fra Høland, til Indre Akershus Blad.

– Påmeldingsfristen er for øvrig forskjøvet til onsdag 20. juni, sier Westbye avslutningsvis.