Publisert i papirutgaven av Indre, mandag 30 april 2018 av Roger Ødegård

LØKEN: I august 2017 leverte Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk en fantastisk konsert i Løken kirke i forbindelse med Bjørkelangen Musikkfestival. I august 2018 returnerer showet til kirka, og nå, som da, vil HIUL-koret Inspirato kore musikerne.

KLARE FOR ELVIS-SHOW: Bjørkelangen Musikkfestivals Wenche Westreng (t.v.), Wenche Ruud Moseby og Kjersti Eng gleder seg til Elvis-showet med Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk returnerer til Løken kirke. FOTO: Roger Ødegård (Indre)

Wenche Westreng og Kjersti Eng i Inspirato er også styremedlemmer i Bjørkelangen Musikkfestival. Damene gleder seg stort til å synge med kongetrioen Flaata/Ackles/Busk igjen og forteller om stjerner som langt fra var blaserte.

– De var genuint interesserte i oss og skikkelig folkelige! Vi hadde øvd på hver vår kant, men øvde aldri sammen. De stolte på at vi skulle levere, og siden vi ble spurt på nytt igjen nå, er de tydeligvis fornøyde med jobben vi gjorde, sier Westreng, selv en svoren Elvis-fan.

Elvis-fans er Kjersti Eng og damenes nye kollega i festivalstyret, Wenche Ruud Moseby også.

– Elvis appellerer til alle. Han behersket de fleste sjangre, sånn som gospel, country, blues og soul også. Stemmen hans var helt rå, og karismaen han utstrålte på scenen var noe helt spesielt, mener Moseby.

Da trioen spilte i Løken kirke under festivalen i fjor, var det samtidig premieren på showet, og Ackles lekte allerede mot slutten av den konserten med tanken om å vende tilbake.

– Vi skal spille 100 konserter utover høsten og i 2018. Det kunne vært artig å avslutte turneen her om ett år!

Selv om trioen har booket et par spillejobber i etterkant av festivaljobben på Løken i august, kan en trygt konstatere at ringen er sluttet når stjernetrioen returnerer torsdag 23. august.

– Det er fortsatt fortrinnsvis gospel-låter gjort kjente av Elvis som vi skal være med og kore til, men gutta har også med seg noen låter de ikke spilte forrige gang de var her, forklarer Kjersti Eng.

Publikum gikk mann av huse for å få med seg konserten, og rundt 500 tilskuere sørget for stinn brakke forrige gang Elvis-showet besøkte kirka.

Det er ingen grunn til at det ikke skal skje igjen.

– Vi opplevde kun godord i etterkant av konserten. Jeg er sikker på at mange angrer på at de ikke var der, og at mange ønsker å få med seg en sånn konsert igjen. Billetter legges ut etter hvert, forklarer Westreng.