Publisert i Indre 16 januar 2019 av Øivind Eriksen

LØKEN: Til våren er det dags for å finne fram dugnadshabitten igjen i Høland IUL Da starter påbyggingen av lagets treningsstudio.

Årsmøtet 2018 ga grønt lys for et låneopptak på 800.000 for en utvidelse av treningsstudioet på drøye 110 kvadratmeter.

– Målet er å komme i gang i løpet av mars med planlagt ferdigstillelse i august, kan daglig leder i Høland IUK, Bjørn Ottesen, fortelle til Indre Akershus Blad.

Treningsstudioet, som ble åpnet i 2009, har sammen med kafédriften utviklet seg til å bli to av lagets store økonomiske hjørnestener, og Ottesen mer at det er enda mer å hente ut av treningstilbudet tilbudet.
– Lå lavt

– Vi har ligget meget lavt med å promotere treningsstudioet vårt å langt. Med en ytterligere utvidelse av areal og fasiliteter og økt markedsføring, bør vi ha godt grunnlag for ytterligere medlemsvekst.

Av de 112 nye kvadratmeterne som vil stå klart til høsten skal drøyt halvparten disponeres av laget styrkeløftgruppe, mens resten vil bli en crossfit-avdeling.

– Når tilbygget er på plass, føler jeg vi har et trenings-, mosjons- og helsetilbud som dekker alle behov, med det 420 kvadratmeter store treningsstudioet, inkludert et eget spinningrom, samt en stor sal i andre etasje som jevnlig brukes til gruppetrening, forteller Bjørn Ottesen.

Samtidig forbereder han medlemmene på en ny dugnadsinnsats.

Grunnarbeider og gulvstøping vil vi leie inne entreprenør til. Det samme gjelder godkjente aktører på elektrofronten, men ellers er målet at resten av påbyggingen skal skje på dugnad.

– Dugnad er en forutsetning om kalkylen vår med et låneopptak begrenset til 800.000 kroner skal gå i hop. Det innebærer at det ikke vil gå så altfor lang tid før medlemmene kan begynne å tegne seg på utlagte dugnadslister.

Kalkulert kostnadsramme på tilbygget er 2,8 millioner kroner.