– Det er bare å bukke og takke alle som har huket oss av når de spiller

Det er overskriften på artikkelen som ble publisert på Indre sine nettsider 6 januar 2018. Der står det å lese at Bjørkelangen Sportsforening fikk 181.747 kroner i grasrotandel i fjor. Det er mest av alle lag og foreninger i kommunen, og det står også å lese at på tredje plass følger Høland IUL med 169.664 kroner. Det er en sannhet med modifikasjoner all den tid det ikke inkluderer grasrotandelen som tilfaller Momoen Idretts- og Ungdomslag på 56.000. Så totalt sett så har gamle HIL og MIUL, nå HIUL sine medlemmer gjort det slik at HIUL har fått hele 225.000,- kroner i grasrotandel i spilleåret 2017. Dette er selvfølgelig et kjærkomment tilskudd til klubbkassa – og det beste av alt er jo at det koster ikke den som spiller noe heller.

På Norsk Tipping sine nettsider om grasrotandelen står det å lese

Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009. Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening. Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er Grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster. 

Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske Flax-lodd og Belago.

Så HIUL setter veldig pris på alle som bidrar med grasrotandel til klubben, og om dette er nytt for deg så kan du be din kommisjonær om hjelp for å knytte deg til HIUL.