Publisert på Indre.no 

Da Indre skrev om Høland IULs planer om aktivitetspark, meldte nok en aktør seg på banen.

Daglig leder Bjørn Ottesen i Høland IUL skal presentere tilbud fra to leverandører til HIULs nye aktivitetspark Foto: Øyvind Henningsen (Indre)

I januar viste Indre Akershus Blad skisser av Høland IULs aktivitetspark til 3,2 millioner kroner.

– Ja, vi fikk en henvendelse rett etter at saken sto i Indre, sier daglig leder Bjørn Ottesen i Høland Idretts- og Ungdomslag.

Den nye leverandøren ønsket nemlig også å legge inn et tilbud på installasjoner til den nye aktivitetsparken ved Høland stadion.

Dermed har HIUL to tilbud å ta stilling til. Det opprinnelige fra Aktiv Lek AS, og det nye tilbudet fra Uniqa AS.

– Disse har en litt annen utforming, og Uniqa har for eksempel en seks meter høy klatrekube i stedet for et klatrenett, sier Ottesen.

Det nye anlegget skal bestå av:

  • Sandvolleyballbane
  • Skatepark
  • Lekeborg
  • Hindreløype
  • Klatretårn/klatrekube
  • Ballbinge med vanningsanlegg til isflate
  • Skatepark
  • Gapahuk med benker og uteområde

Begge tilbudene skal presenteres for HIULs årsmøte kommende uke.

– Det blir kun til orientering, og vi skal ha et møte i komiteen etter påske hvor vi skal bestemme oss for hva vi velger. I kroner og øre er tilbudene ganske like, sier Bjørn Ottesen.

– Er dere nødt til å velge alt eller ingenting når det gjelder de to ulike leverandørene?

– Nei, det er ikke satt noe forbehold om at vi må velge alt, så jeg har gitt beskjed til en av leverandørene om at det kan være at vi vil blande litt.

Den nye leverandøren som kom på banen har også gitt pris på en liten lekeplass i tillegg til alt Høland IUL har planer om å bygge.

– Den har vi ikke råd til i denne omgang, men vi har muligheter til å sette av arealet og søke om nye tippemidler neste år. Da kan det tenkes at vi får råd til den også, sier idrettslagets daglige leder.

Har skøyteis – men ikke banemannskap

For ski- og skøyteinteresserte har det vært en fabelaktig vinter. På den nedre banen ved Høland stadion har det blitt sprøytet skøyteis.

– Men vi har ikke noen skøytegruppe, så den blir ikke måkt når det kommer snø. Dette er noe vi må ta opp på årsmøtet. Vi ønsker å få på plass en dugnadsgruppe slik at vi kan ha skøyteis kommende vinter. Da skal nemlig den nye ballbingen i aktivitetsparken islegges, sier Ottesen.