Var på TV lenge før AHFK!

Idretthistorie: Mye gammal lokal idretthistorie er samle hos denne gjengen med innebandyspillere i seniorgruppa i Høland IUL. Stående fra venstre: Leder av seniorgruppa Jonny Hellebakken, Willy Ottesen, Hans Kristian Halvorsen, Jan Ingar Engh, Harry Ottesen, Ingemar Andersson, Terje Borgersrud, Jan Øiestad og Arne Wergeland. Knestående fra venstre: Terje Olberg, Torleif Bjerkrheim, Melvin Buer, Arne Guldbrandsen, Morgen Bjørkeng og Børre Vedam. Foto Øyvind Eriksen (Indre.no)

LØKEN: Først innebandy. Deretter nystekte wienerbrød og kaffe i Pellestova der verdensproblemer løses og alle fra Donald Trump til kommunale komiteer og fotballdommere får sine pass påskrevet.

Det er seniorgruppa i Høland IUL det er snakk om. En time hver tirsdag og fredag formiddag glemmer kara alskens elendighet:

Skraklete knær, vonde skuldre og håndledd, stive rygger og ømme akilleser.

Da er det kampen om den lille plastballen det gjelder – der alle scoringer ikke er noe verdt – utenom en.

Regelen er nemlig klar:

Siste mål vinner.

Det var så visst ingen ting å si på innsatsen da Indre stakk innom.

Her oste mye fin gammel årgang innen lokalidretten, med eldstemann Arne Gulbrandsen på 85 år i spissen.

Mens seniorgruppas to eldste, Olav Brokke på 92 og Thorleif Bjerkreim på snart 92, nøyde seg med kaffen og praten i Pellestua.

– Jeg var med lenge, men de siste åra har pusten sagt stopp, sier Torleif Bjerkrheim til Indre Akershus Blad.

Han var likevel eneste mann som kom på sykkel og ikke med bil til denne tirsdagstreffen, og han har vært med på mer enn de aller fleste i Høland IL.

– Ja, jeg var med da Høland flyttet virksomheten sin fra Heia og hit ned, forteller han.

Det hører med til historien at hans far kausjonerte for lånet idrettslaget måtte ta opp for å kjøpe grunnen – og at Torleif har vært med på alle stordugnadene som har vært i klubben fram til det flotte anlegget som ligger der i dag.

Thorleif er langt fra den eneste i gjengen som har svettet og jobbet til lagets beste. Det er mer en fellesnevner for denne gjengen.

Gave fra AFSK

For 15 år siden fikk Høland IL et sett innebandykøller i gave fra AFSK i forbindelse med klubbens 100-årsjubileum. Det ga ny giv i innebandy’n i Hølandshallen som Arne og Øyvind Ottesen i sin tid dro i gang i Høland IL.

– Du veit vi var på TV lenge før Aurskog-Høland Fotballklubb var der, sier en av nestorene, Børre Vedam.

Norge rundt var nemlig på plass og laget et innslag om en av de faste årlige kampene mellom Høland og de jevnaldrende unggutta i KFUM-kameratene.

– Dessverre ble det slutt på de kampene og det sosiale samværet etterpå, sier Per Frogner.

Det er servert! Alf Monsrud sender wienerbrødfatet videre til Per Frogner (t.v.). Do to andre på bildet er Børre Vedam og Leif Engh. Kaffe og hjemmebakst er obligatorisk etter bandyen, både for spillere og andre ikke aktive i seniorgruppa.

Artikkelen ble publisert i papirutgaven av Indre, onsdag 3 januar 2018 av Øivind Eriksen.