Publisert i papirutgaven av Indre 2 mars 2018 av Øivind Eriksen

MOE: Langfossdagen 2018 førstkommende søndag blir litt annerledes enn sine forgjengere.

KLARE FOR JUBILEUM: Langfossdagen feirer sitt 40-årsjubileum søndag. – Alt ligger til rette for en flott vinterdag, sier leder av skigruppa i Høland IUL, Bjørg Lunder (t.v.), her med tre andre sentrale personer i arrangementet, Anita Furuknapp Holtet, Ole Jonny Libråten og Arvid Sagbakken. Foto: Øivind Eriksen

I år er det ikke bare den tradisjonelle stemplingen til Langfoss-statuett og andre utmerkelser det er snakk om.

For det første er Kong Vinter tilbake med gnistrende skiføre, og løypene har kara med sporet i Høland IUL frisert, både på øst og vestsiden av Langfossjøen.

Dernest feirer både Langfossdagen og Langfoss som skihytte sitt 40 årsjubileum, samtidig som det er Skisportens dag søndag.

– Alt dette er noe vi vil markere, sier leder av skigruppa i Høland IUL, Bjørg Lunder.

Da Langfoss ble åpnet i 1978, da i regi av skigruppa i MIUL, var dette den første skihytta i Aurskog-Høland kommune, og stedet har i alle år siden vært et populært vinterutfartssted, selv om de milde vintrene tidvis har skapt problemer for skiføret.

– Vi inviterer til skirenn i en nyryddet løypetrasé utover mosen sør for skihytta med premier til alle deltakere. I tillegg vil det bli akebakke og en minihoppbakke for de yngste, samt bålplasser ute og salg inne, kan en entusiastisk skigruppeleder fortelle til Indre Akershus Blad.

Årets arrangement blir for øvrig det første i Høland IULs regi etter sammenslåingen mellom Momoen IUL og Høland IL.

– Men både gamle koster i den tidligere Langfosskomiteen og nye krefter i Høland IUL er klare til å føre dagen videre, forsikrer Bjørg Lunder.

– Søndag blir også et jubileumshefte, Langfoss fra et hjem i skogen til skihytte, lansert og solgt. Det er et interessant stykke lesing, både om tidligere slekter her inne og Langfossdagens historie, avslutter Lunder.