LØKEN: Politikerne i Aurskog-Høland sa nei til å bygge en ny, kommunal barnehage ved Høland stadion. Nå vurderer idrettslaget om private skal få bygge på tomta.

Positive: Daglig leder Bjørn Ottesen (t.v.) og leder Jon Arne Bergersen i Høland og Momoen idretts- og ungdomslag er i dialog med privat barnehageutbyggere.Begge foto: Anita Jacobsen Indre.no

– Vi har hatt henvendelse fra fire private aktører som alle ønsker å bygge privat barnehage på tomta ved stadion, sier daglig leder Bjørn Ottesen i Høland- og Momoen idretts og ungdomslag (HIUL) til Indre Akershus Blad.

Hadde førsterett

Torsdag til uka skal det private initiativet diskuteres på et styremøte i HIUL.

– Den endelige avgjørelsen må tas av et årsmøte, presiserer daglig leder.

Han forteller at de private aktørene måtte vente en stund før de kunne få en avklaring fra idrettslaget.

– Vi sa at kommunen hadde førstevalget. De hadde en gyllen mulighet, men nå blir jo ikke det noe av. Dermed vil vi ta opp henvendelsene fra de private til diskusjon, for å se om vi skal gå videre med disse planene.

«Rar prosess»

Når det gjelder den politiske prosessen i forbindelse med kommunens planer om å bygge ny barnehage på Løken, betegner Bjørn Ottesen den som «rar». Iallfall når det er snakk om argumentene som kom fram i kommunestyret om at den nye, kommunale barnehagen ikke kunne bygges ved Høland stadion.

Bjørn Ottesen sier idrettslaget har vært ærlige, og mener de hadde gode og saklige argumenter for sitt syn. I motsetning til debatten i kommunestyresalen, som han syntes var mer usaklig og basert på synsing.

– Noen hevdet det var kaldere ved stadion enn der hvor barnehagen ligger i dag. Vel, det kan være snakk om en grad, så det ville ikke hatt noe å si. Og så hadde barna hatt idrettshallen å gå inn i hvis det ble for kaldt.

– Idrettslaget vårt er 70 år, og ingen har blitt syke eller fått frostskader av å være på Høland stadion i alle disse åra. Akkurat som om stadion skulle være et farlig sted for ungene!

Nei, Ottesen har ikke sansen for slike antydninger, men understreker at han ønsker lykke til med barnehagebyggingen.

– Løken fortjener en stor, ny og fin barnehage. Det er iallfall sikkert! Og så håper vi barnehagebarna fortsatt kommer på besøk til oss på stadion, der alle er velkomne, presiserer HIULs daglige leder.

Publisert på Indre.no 5/11-2017