Velkommen til svømmekurs i regi av svømmegruppa til Høland Idretts- og ungdomslag.

Første kursdag er tirsdag 9 januar, siste kursdag blir tirsdag 20 mars. Vi tar fri i skolens vinterferie, som er uke 8, tirsdag 20 februar

Tidspunkt for de ulike kursene er
18:00 – 18:30    Vanntilvenning
18:35 – 19:10    Skilpadde
19:15 – 19:50     Selunge

Utfyllende beskrivelse av innholdet til de ulike kursene finner du på Norges Svømmeskole http://svomming.no/svomming/svomming-forside/norges-svommeskole/

Kursene koster 650,- pr. barn, det gis 50,- i søskenrabatt pr. søsken. Betaling skjer pr. mottatt faktura som sendes ut i månedskiftet januar/februar.

Elevene vil bli instruert av Nina Lemoen, Fredrik Lemoen, Elinor Gran og Rune Hellem. Vi har også et godt samarbeid med svømmegruppa fra Bjørkelangen, så det kan være at det vil være instruktører fra BSF på noen kurskvelder.

Spørsmål kan stilles direkte til den enkelte instruktør, evt kontakt Rune Hellem på rune.hellem@gmail.com eller på telefon 406 21 735.

Fremmøte til alle kursene er 5 minutter før kursstart, ferdig skiftet i svømmehallen. Husk “Skyll – Vask – Bad – Skyll”. Husk såpevask uten badetøy før svømmingen!

Foresatte bes følge sine barn både inn i garderobe/dusj og ut etter kursets slutt.

NB! Foresatte har ansvar for elevens sikkerhet frem til instruktøren overtar, og etter at kurset er slutt og eleven forlater instruktøren!

Vi følger svømmeforbundets anbefalinger og ønsker i utgangspunktet ikke at foreldre er tilstede i svømmehallen på annet enn Vanntilvenning. Ikke fordi vi ønsker dere vekk, men fordi erfaring viser at elevene er mer oppmerksomme mot instruktøren og arbeidsoppgavene når de ikke skal se på, vinke til eller snakke med foresatte. Ta en prat med oss om du vet at ditt barn ønsker at mor eller far er tilstede i bassenget, det er til god hjelp for oss også å få vite om barnet syns det virker skummelt å være med på kurs.

På hvert kurs så vil det kunne være stort spenn i barnas ferdigheter, om det viser seg at ditt barn er på “feil” kurs så er det fint mulig å bytte kurs.

Som dere vil se av kursbeskrivelsen så vil det være testøvelser på nesten hver kursdag som viser om eleven er klar til å gå videre på neste delmål. Noen klarer disse øvelsene enkelt, mens andre vil slite mer. Det er nå engang slik at vi lærer i forskjellig tempo. Dette gjelder spesielt yngre elever. Vi lærer i trappetrinn, der stagnasjon veksler med raske forbedringer. Det er svært viktig at eleven får den tiden de trenger til å lære, uten å forsere læreprosessen.

Selvfølgelig er det bra hvis dere benytter dere av Folkebadet på Løken (eller hvor som helst selvfølgelig) slik at barnet kan få vise hva de lært.  Det frisker opp elevens hukommelse, gjør dem stolte, og læreverdien er stor.

Øvelser de ikke vil prøve på, er de ganske enkelt ikke klare til ennå, og forsøk fra vår side på å forsere utviklingen vil snarere bremse enn fremme læreprosessen. Øvelse og trening er ønskelig, men bare hvis barnet selv synes det er gøy. Dette vektlegges sterkt fordi det er naturlig å sammenligne vårt eget barn med andre. Vi vil så gjerne at vårt barn er fullt på høyden med de andre barna, men alle kan ikke være på høyden i alt til enhver tid. Gi dem den tiden de trenger, så ordner det meste seg.

Vi oppfordrer til bruk av badehette, klubben har valgt å ikke gå til felles innkjøp da det har vært litt utfordrende å finne en som passer godt til alle. Noen foresatte vil gjerne utstyre barna med svømmebriller. Det ber vi dere ta opp med instruktøren, som vil anbefal eller fraråde dere i henhold til elevens utvikling og øvelsene som står på programmet. Noen instruktører vil kunne bruke våtdrakt hvis de underviser flere kurs etter hverandre, og elever/foreldre spør om ikke også eleven bør bruke det. Generelt sett anbefales det ikke, men mener dere det er påkrevd så ta det opp med instruktørene.

Ved gjennomført kurs så vil eleven motta diplom og merke, så siste kurskveld det spesielt viktig å få med seg.

Har dere råd, synspunkter eller kommentarer til svømmeskolen vår setter vi pris på at dere kommer med disse til instruktøren(-e). Sammen med dere kan vi gjøre svømmeopplæringen enda bedre – til glede for elevene.

Igjen – hjertelig velkommen!

https://www.hiul.no/svomming/                           Følg HIUL på Facebook https://www.facebook.com/holandiul/