Onsdag 25 oktober Høland Stadion: Høland Gutter 9 – Høland Piker 29 +/-, sluttresultat 16 – 13 sånn cirka (8-8 etter ordinær tid)

Kampfakta

Etter nok en kjempefin sesong med seriespill, turnering både på Ørje og Sørumsand så har spillerne på Gutter 9 sett veldig frem til å “reise kjærringa” etter at de for to år siden tapte mot Piker 29 +/- (Mammalaget).

Dette er alvor, P29 +/- varmer til og med opp! Om enn ikke iverksatt alene av, men i det minste ledet av Juliane Bergan-Foss, som derfor fikk tittelen “spillende trener”.

Det må nevnes, også i årets kampreferat, at det ikke ble skrevet referat for to år siden, så alle er nok ikke enige i at kampen endte i P29 +/- sin favør. Det ble innledningsvis bestemt at G9 skulle få starte med 9 spillere, mens P29 +/- skulle ha 7. Spillende trener på P29 +/-, Juliane Bergan-Foss, uttrykte en viss skepsis, men valgte samtidig å stole på at egne ferdigheter skulle kompensere for færre spillere slik at seieren kunne hales i land slik som sist.

Klokken 18:00 blåste dommer Glenn Skogholt kampen i gang. Etter noen minutter med innledende famling så fant fort G9 flyten og etter kun fire minutter kom det første harde skuddet mot P29 +/- sitt mål. Keeper Kristin Hoffstuen Johnsrud fikk med nød og neppe reddet ballen. Ballen kom raskt tilbake i spill, og nokså umiddelbart ble det første innkast til P29 +/-. Line Janssen Aamodt, som for anledningen stilte i splitter nye fotballsko, tok innkastet hvorpå G9 raskt vant tilbake ballen og leverte et kanonskudd mot mål som resulterte i kampens første mål. Duskeherrene (stort sett pappaene) mener bestemt å ha overhørt spillende trener på P29 +/-, Juliane Bergan-Foss uttrykke bekymring for at G9 hadde flere spillere på banen, noe som førte til at hele laget mistet litt fokus. G9 utnyttet umiddelbart anledningen og etter 7 minutter stod det plutselig 2 – 0. Frustrasjonen kommer raskt hos de spillende husmødre, og møbeltapetserer Ann Kristin Sletnes fortjente nesten advarsel etter frustrerte rop nede ved cornerflagget.

Etter 8 minutter kom kampens første corner til P29 +/-, men til tross for at det heter “corner og mål!!” så var forsvaret til G9 så sterkt at en spiller som Juliane Bergan-Foss ,som er vant med å få nettkjenning når hun spiller for AHFK, gjentatte ganger måtte bite i det sure eplet: ballen ville rett og slett ikke finne veien inn i motstanderens mål. Og et formsterkt G9-lag gav også forsvaret til P29 +/- mye å bryne seg på, og etter 17 minutter stod det hele 5-0 til G9. Duskeherrene mente at det kanskje hadde vært i tråd med reglene for fair play å redusere antall utespillere på G9, men da kunne trener og bursdagsbarn Trond Magne Aamodt fortelle at det hadde trenerstaben allerede gjort.

Så plutselig i det 18 minutt skjer det noe hos P29 +/-. Den noe urutinerte fotballspilleren, men kondisjonssterke og hurtige Elin Glende imponerer samtlige duskeherrer med to lange løp frem og tilbake over hele banen. Deretter, langt inne fra P29 +/- sin banehalvdel starter spillende trener Juliane Bergan-Foss et imponerende sololøp som fører til nettkjenning og stillingen 5-1. Minuttet etter, langt utspill fra keeper Kristin Hoffstuen Johnsrud og nok et sololøp fra Bergan-Foss og plutselig står det 5-2. Dette så ut til å ha vekket resten av laget, og etter få minutter klinker Brita Bevan Østreng inn dagens tredje mål for P29 +/-. Og med et påfølgende svakt utspill fra G9 får Bergan-Foss muligheten til å klinke ballen inn i nettet for tredje gang i dag.

Stilling ved pause, 5-4 i favør G9.

Andre omgang og sålangt i kampen har ikke dommer Glenn Skogholt behøvd å markere seg noe særlig. Dette på tross av at duskeherrene flere ganger har ment å ha sett spillere på P29 +/- nokså åpenbart være offside og behørig gjort dommeren oppmerksom på dette. Kanskje var det på grunn av denne relativt anonyme opptreden at Bergan-Foss i det fjerde minutt valgte å sende en lang pasning nettopp til nevnte dommer. Det får vi nok aldri vite, men det førte i alle fall til at G9 fikk ballen og innledet et angrep som resulterte i et knallhardt skudd mot mål, men stang ut dessverre. To minutter etterpå utligner P29 +/- og stillingen er nå 5-5 og stemningen på sidelinjen er i ferd med å ta av: “GUTTER 9, GUTTER 9, GUTTER 9….og piker 29….”. Erfarne mannfolk vet å ikke tråkke sine bedre halvdeler for mye på tærne.

Ivrige tilskuere på sidelinjen, de såkalte duskeherrene

Kampen skrider videre, G9 scorer hvorpå P29 +/- umiddelbart følger opp og sørger for å holde stillingen uavgjort. Møbeltapetserer Ann Kristin Sletnes utfører også det som vel må sies å være en bragd, da hun etter å ha måttet ta av seg brillene som dugget ned, dundrer inn et langskudd til stillingen 6-6. På stillingen 7-7 høres plutselig en ukjent lyd i denne kampen, dommer Glenn Skogholt blåser i fløyta – frispark til P29 +/-. Dette fører til at for første gang i kampen så leder P29 +/-. Stillingen er nå 7-8 og G9 setter alle kluter til, og åpenbart helt bokstavelig talt, for det var plutselig ingen tilgjengelige innbyttere hos G9. G9 briljerer nå på banen med godt pasningsspill og laget har mange nestensjanser, men ballen vil bare ikke i mål.

Rett før kampslutt befinner plutselig Line Jansen Aamodt seg i dødens posisjon, og dommer blåser offside til stor jubel fra duskeherrene. G9 får nå kontroll på ballen og med sikre pasninger i de siste sekundene av kampen  finter de ut keeper Kristin Hoffstuen Johnsrud og med et knallhardt skudd sikrer de at det står uavgjort når dommeren blåser av kampen etter ordinær tid.

Kampen skal nå avgjøres med straffespark, antall spark samsvarer med antall spillere på G9. Og her fikk guttene igjen for mange økter på Høland Stadion, for mens det var få presise spark hos P29 +/- så fikk G9 nettkjenning på de aller fleste av sine straffer. Det hele endte derfor, i år som i fjor, i G9 sin favør. Det var derfor høy stemning inne i kafeen når seieren skulle feires. Her fikk guttene (nesten) fritt valg fra øverste hylle i Sportskaffen i tillegg til en stor porsjon ekte vestlandssveler og frukt på spyd ordnet av familien Sletnes/Lognsli – stor takk til dem for det!

P29 +/- Alle i kjempehumør til tross for det knepne nederlaget

Leder i fotballgruppa i HIUL, Lena Wahlberg, speider etter talenter?

Gutter 9 og Piker 29 +/- (Mødrelaget)

Som seg hør og bør ble det sunget bursdagssang til trener Trond Magne Aamodt, med påfølgende utdeling av vel fortjente gaver til han og de to andre trenerne Thomas Johnsrud og Morten Lognsli. På vegne av alle foreldre takket Brita Bevan Østreng alle tre for innsatsen i sesongen som har gått. Alle foreldre håper også at de vil fortsette med sitt viktige bidrag i den kommende sesongen.

Sosialt samvær i kafeen etter kampen. Trond Magne Aamodt, trener og bursdagsbarn får sin fortjente hyllest.

Kampreferent, fotograf, duskeherre og barnevakt
Rune Hellem