Løken: Kjell Jespersen og Christopher Ahlman er nye koster i hølandshåndballen kommende sesong.

Jespersen ble valgt til ny leder under årsmøtet, mens Ahlmann blir damelagets nye trener. Med seg på benken får han forrige sesongs trener Brede Stavenes, som nå ønsker å trappe ned litt.

I tillegg vil Malene Johnsen være med i trenertroikaen.

– Jeg tror dette blir en god løsning, sier Kjell Jespersen, karen som gikk inn i ledervervet i Hølands håndballgruppe til tross for minimalt med håndballerfaring.

– Min jobb blir å ta meg av organiseringen, så vet jeg at jeg har mange dyktige mennesker med meg gruppa rundt det sportslige. I tillegg er økonomien god, sier Jespersen.

Selv har han si idrettsfaglige bakgrunn fra fotball i 2. divisjon med Stjørdals/Blink og innebandy på eliteserienivå med Nidaros.

Med det nye trenerteamet rundt A-laget, føler han at denne brikken er på plass. Selv ser han det som viktig å bruke tid og krefter på rekrutteringen, og i dette arbeidet er samarbeid på tvers av klubbgrensene avgjørende. Det er allerede en god dialog i gang mellom Høland, BSF og AFSK.

Ung trener

Med sine 26 år er Christopher Ahlman  trolig  den yngste som har trent Hølands damelag.

Som aktiv har han blant annet 1. divisjonsspill for Fjellhamar fra 2010-2012, men han ble tidlig interessert i treneransvar, og har i dag fullført trener 2-utdannelsen til Norges håndballforbund.

Etter sin første trening med laget, satt han igjen med positive inntrykk.

– Det virker til å være en fin blanding av rutine og yngre spillere. Noe mål for sesongen er det for tidlig å komme med.

– Laget slet for å fornye kontrakten i forrige sesong, og det er vel naturlig å ta på å få litt større stabilitet slik at vi i første omgang kan plassere oss litt lenger opp på tabellen. For å få til det mener jeg det er nødvendig å økte treningsmengden fra dagens to til tre i uka.


SENTRALE PERSONER: Hølands håndballgruppe er i startgropa for en ny sesong. Fra v. Assistenttrener Brede Stavenes, ny A-lagstrener Christopher Ahlman fra Fjellhamar, ny håndballeder Kjell Jespersen og Malene Johnsen, keepertrener. Foto: Øivind Eriksen