Torsdag klokka 19.30 i Løken kirke: ELVIS-GOSPEL MED FLAATA/ACKLES/BUSK OG INSPIRATO.

Torsdag 24. august er det tid for gospel i Løken kirke, da Stephen Ackles, Vidar Busk og Paal Flaata starter sin konsertserie.

– Dette blir en « verdenspremiere» for « Elvis Gospel» sier deres manager Geir Hamnes, og forteller videre at det er planlagt 86 konserter i kirker i hele landet med prosjektet.

– Hvilken tidsepoke er låtene fra?

– Den nyeste låten i forestillingen er Simon & Garfunkels «Bridge Over Troubled Water», som Elvis spilte inn med sin versjon. Øvrig repertoar er eldre, kjære gospel/religiøse sanger som blant annet «Crying in the Chapel», How Great Thou Art», «Oh Happy Day» og mange flere forteller Hamnes videre.

Denne konstellasjonen har nettopp hatt en stor hyllest til Elvis i Oslo Konserthus på 40-årsdagen for hans bortgang.

Stephen Ackles er vel bevandret i gospel-faget fra før.

Han har gitt ut to gospelalbum, en i 1999 i samarbeid med den såkalte «Børud-gjengen» og en til i 2002 med Frelsesarmeen i Haugesund.

– Hva betyr kirkerommet for deg?

– Jeg er veldig glad å synge i kirka, og det er et fantastisk å synge i. Jeg er glad for at taket

er litt «løftet»i de fleste kirker. Det er ikke så lenge siden det ikke var akseptert å bruke trommer på konserter, fortsetter han.

– Syns du at kirka har endra seg til det bedre?

– Ja, og de endringene har vært helt nødvendig for at folk skal føle seg hjemme der, sier Stephen.

– Når oppsto ideen om dette prosjektet?

– Det lå liksom i kortene det, svarer han. Vidar, Paal og jeg har turnert med «Elvis!» siden januar 2015 og siden Presley har såpass mange religiøse låter, så måtte vi ha oss en runde med disse, forklarer Stephen videre.

– Er Aurskog-Høland en kommune du har holdt konsert i før?

– Ja, «æ´rru gæærn»! Jeg har snart holdt på som artist i 40 år, og har vært over hele landet.

Vi spurte gitaristen i bandet, Dagfin Hjorth Hovind, om han hadde fått noen favorittlåter ennå, og på dette svarer han:

– Jeg liker veldig godt versjonen vår av «How Great Thou Art» samt en gospel-medley som vi har vi har arrangert.

I tillegg til Dagfin har artist-trioen med seg Anders Mossberg (bass), Glenn Vidar Solheim (trommer) og en blåserrekke bestående av Petter Marius Gundersen, Anders Hefre og Hans Foyn Friis. Kapellmester er Gøran Grini. Og som den største selvfølgelighet er også hjembygdas kor Inspirato med.

TRE KONGER: Vidar Busk (t.v.), Paal Flaata og Stephen Ackles er blant landets beste musikere. Torsdag blir de å se og høre i Løken kirke, med sine egne Elvis-tolkninger. (Foto: Fra Indre)