12-14 januar bød Sandsjöbacka Trail til en hel helg for løpere som er glad i ferdes på sti med seks ulike konkurranser – med distanser fra 12 opp til hele 82 kilometer fra fredag til søndag. Man kan melde seg på en, flere eller til og med delta på en av de to trippelkonkurransene. Sandsjöbackareservatet strekker seg fra Kungsbacka i sør og nesten helt inn i Gøteborg sentrum i nord. Løypa til alle konkurransene går igjennom naturreservatet med avsluttning på klassiske Slottskogvallen. Fredagskvelden byr på 25 kilometer hodelyktløp, 30 og 44 kilometer på lørdag og 12, 22 og for de aller hardeste 82 kilometer på søndag.

Artikkelforfatter Rune Hellem (t.v) og kamerat Bendik Sagsveen før start på siste dag. 

Fra Høland IUL stilte artikkelforfatter Rune Hellem på start på den såkalte Sprinttrippelen som betød 25 kilometer hodelyktløp på fredag, 30 kilometer på lørdag og til slutt 22 kilometer på søndag. I forkant av løpehelgen så hadde det vært nokså mildt, men mens snøen lavet ned i Oslo når bussen gikk derfra fredag morgen, så bød Gøteborg på et svært tynt snølag og tempraturer rett under frysepunktet. Nok til at det var et tynt islag noen steder, mens i skogen så var det gjørme – så tørre bein og rene sko var bare å glemme. Nå er ikke det noe problem, når først skoene har blitt våte så glemmer man det fort.

Å løpe konkurranse på vinteren over flere dager, eller i det hele tatt å bedrive noen som helst form for konkurranse over flere dager over såvidt lang tid var en uprøvd affære. Flere lag med klær gir rom for gnagsår på nye steder, men rask justering av antrekk etter dag 1 gjorde at de største problemene ble avverget. Piggsko er nødvendig når det er isete, men de er stivere og det går utover beina, så det ble en dag med pigg og to dager uten. Det blir fort kaldt før start, så neste gang hører en termos med varm drikke med i klessekken. Og når man kommer i mål og kjenner hvor fort man blir kald, så skjønner man at kravet om utstyr i løpssekken ikke er helt bak mål, det er greit å ha tørre klær å ta på seg om uhellet er ute og du må vente på skyss.

Når siste distanse var tilbakelagt var det to fornøyde kamerater med slitne bein som satte seg på bussen til Oslo. Arrangementet hadde helt klart levd opp til forventningene, som forventet hardt, men allikevel fullt mulig å gjennomføre. Arrangørens opplegg var upåklagelig, alt gikk på skinner fra start til mål og kombinert med reiseappen “Västtrafikk ToGo” og et upåklagelig kollektivtilbud i Gøteborg som gjorde at vi enkelt kom oss til og fra uten å ha med bil og ekstra sjåfør, så gjorde det sitt til at vi nok fort kan komme til å stå på startstreken neste år også.

For flere bilder og mer informasjon se arrangementets nettside http://sandsjobackatrail.se/ og deres side på Facebook der det også ligger masse bilder ute https://www.facebook.com/sandsjobackatrail/