Publisert i papirutgaven av Indre 18.04.2018 av Øivind Eriksen

STYRKELØFTERNE: – Lykke til i NM, sier kvartetten bak i Høland styrkeløft: Kristian Lintho (fra v.), Anders Ringstad, Rita Adolfsen og Jon Frogner til trioen Jarle Adolfsen (foran t.v.) Isabell Adolfsen og Malin Daltorp. Foto: Øivind Eriksen

Isabell Adolfsen, Jarle Adolfsen og Malin Daltorp er trioen som skal forsvare bygdas ære i mesterskapet i Askim.

Mest spent er Malin Daltorp, som får sin NM-debut bare trekvart år etter at hun begynte seriøs satsing på idretten.

– Men hvorfor jernlemping for ei jente som tidligere spilte håndball?

– Jeg har trent i treningsstudioet her i et par år, og jevnlig vært innom styrkedelen og miljøet der. Dette miljøet tiltalte meg, samtidig som jeg synes det ble mer og mer moro å løfte og følte at jeg fikk framgang. Jeg angrer ikke på valget jeg har gjort.

– Håper å sette ny pers

Noe konkret mål for NM-debuten har hun ikke satt seg.

– Jeg håper å sette nye perser, og det hadde vært moro å komme over 300 kilo totalt (benk, knebøy og markløft).

De to andre NM-deltakerne er adskillig mer rutinerte med flere NM-medaljer på samvittigheten.

– Men i år frykter jeg at pallen kan bli i tøffeste laget, sier Jarle Adolfsen.

Dit vil imidlertid Isabell, med samme etternavn.

– Vil til VM

– Jeg har trent bra og går for å klare kvalifiseringskravet for junior-VM i min vektklasse. Ambisjonene var de samme i fjorårets NM. Da lykkes jeg ikke, men kanskje i år. VM-deltakelse skulle vært gøy. Med dagens personlige rekorder er jeg på en tiendeplass i verden i min vektklasse.

Gruppe i vekst

– Det er ikke bare denne trioen som løfter tungt i Hølandshallen. Styrkeløftgruppa i Høland IUL er i ferd med å etablere seg med en fin treningsgruppe forholdsvis jevnt fordelt på begge kjønn.

– Jeg føler at vi er i ferd med å bygge opp et godt styrkeløftmiljø, og når vi etter hvert får vår egen avdeling i treningsstudioet etter påbygging, vil forholdene for vekst ligge enda bedre til rette, sier Jon Frogner. Han har foreløpig ikke satset aktivt, men ser ikke bort fra at det kommer til å skje etter hvert. For hans del var en vond skulder inngangsbilletten til dette miljøet.

– Vi ønsker nye medlemmer velkomne. Styrkeløft er noe alle kan sysle med i en eller annen form – og det er ikke bare blodslit og tunge løft under treningskveldene. Den sosiale biten har også en fremtredende plass, og styrkeløftgruppa bistår naturligvis med veiledning og treningsprogram før alle nykommerne.