Trosser rådmannens innstilling om barnehageplassering

LØKEN: Simen Solbakken (H), Stein Lie (Ap) og Steinar Ottesen (Ap) mener den nye barnehagen bør bygges ved Høland stadion.

STÅR SAMMEN: Daglig leder Bjørn Ottesen i Høland IUL (bak) er glad for at Høyre-politiker Simen Solbakken (t.v.) og Ap-politikerne Stein Lie og Steinar Ottesen vil stemme for barnehage ved Høland stadion, slik idrettslaget ønsker. Foto: Øyvind Henningsen (Indre)

Mandag skal formannskapet ta stilling til hvor det skal bygges ny barnehage på Løken. Rådmannen anbefaler politikerne å gå inn for å bygge der Løken barnehage ligger i dag. Men et trekløver av Hølands-politikere vil ikke høre på det øret.
– Jeg mener at fordelene ved Høland stadion er mye større enn ulempene. Ja, jeg ser faktisk bare fordeler, sier Stein Lie som representerer Ap i mandagens formannskapsmøte.
Han ramser opp at man for eksempel ikke trenger å tenke på hvor man skal gjøre av barnehagebarna under byggeprosessen, og at barnehagen havner midt i et flott miljø ved Høland stadion.
– Vi i Ap har vedtatt å tenke miljø i alle beslutninger. I Hølandshallen produseres masse overskuddsvarme som kan brukes til å varme opp barnehagen, sier Lie.

– Det er bare småpenger

Simen Solbakken representerer Høyre i formannskapet. Han er helt enig med Stein Lie når det gjelder plasseringen.
– Det må bygges ny vei på 160 meter inn til barnehagen, og det er vel det eneste som er fordyrende på stadiontomta. Jeg er overraska over at prisforskjellen ikke er større, sier Solbakken.
En av grunnene til at rådmannen anbefaler dagens tomt er at kommunen har en festeavtale med Opplysningsvesenets fond til 2071, og som kommunen ikke kommer seg ut av.
– Det er snakk om 130.000 kroner i året, eller rundt 10.000 kroner i måneden. Dette er småpenger, sier Solbakken.

– Vil foreslå stadion

Steinar Ottesen (Ap) mener festeavtalen ikke er et tungtveiende argument.
– Opplysningsvesenets fond skal ikke få bestemme hvor vi skal bygge barnehage, sier han.
Ottesen representerer Arbeiderpartiet i kommunestyret, hvor saken skal endelig vedtas.
– Der vil jeg fremme forslag om å gå for barnehage ved Høland stadion, sier han.
Høland IUL og daglig leder Bjørn Ottesen ønsker barnehage ved stadion, og håper på flertall for dette.
– Jeg har fått mange positive signaler fra flere politikere, og håper at mange henger seg på lasset, sier Ottesen.

Artikkelen er publisert på Indre sine nettsider (Plus) https://www.indre.no/loken-barnehage/loken/barnehage/vi-gar-for-stadion/s/5-25-81930