Publisert 1 august 2018 på Indre.no

Grunnarbeidet er så godt som ferdig. I løpet av noen dager starten monteringen av apparatene i idrettslagets nye aktivitetspark.

Daglig leder Bjørn Ottesen i Høland IUL (t.v.) er fornøyd med grunnarbeidet Terje Yssen og Yssen AS har utført der den nye aktivitetsparken skal anlegges. Foto: Øyvind Henningsen (Indre.no)

Om noen få uker skal den nye aktivitetsparken stå klar til bruk. Foreløpig ser det ut som en kjempestor grusbane.

Siden midten av juni har Sørum-firmaet Yssen AS med Terje Yssen i spissen hatt maskiner i full sving ved Høland stadion på Løken.

– Vi har lagt duk og fylt opp området med 15–20 centimeter subbus, forteller Terje Yssen fra Frogner.

Hvor mange kubikk har dere fylt på?

– Vi har nok passert 1.500 tonn, sier han.

Ifølge bedriftseieren er dette en jobb som ikke er helt vanlig for Yssen AS.

– Nei, dette er ikke jobber vi pleier å ha så mye av. Vi driver mye med veivedlikehold, boligeiendommer og landbruk. Vi driver med mye forskjellig, men ikke så mye industri, sier Yssen.

I grove trekk er grunnarbeidet til den nye aktivitetsparken ferdig.

– Ja, vi skal kjøre bort en haug med masse, og har igjen litt jobb med noen steiner nærmest fylkesveien, sier Terje Yssen.

Daglig leder Bjørn Ottesen i Høland IUL ser fram til at den nye aktivitetsparken blir klar. Foto: Øyvind Henningsen (Indre.no)

Ifølge daglig leder Bjørn Ottesen i Høland IUL har alt gått smertefritt så langt i anleggsprosessen til den nye aktivitetsparken ved Høland stadion.

– Monteringen begynner i slutten av denne uka eller starten av neste. Mange av apparatene – som ballbingen, skateparken og det utfordrende lekeområdet – har kommet og ligger klart for montering. Det har kommet på fire-fem semitrailere, og vi venter noen til, sier han.

Den nye parken blir et samlingssted for aktivitet, lek, trening og opphold.

Nærmiljøanlegget vil bestå av følgende:

  • Sandvolleyballbane
  • Lekeapparater
  • Hinderbane med stoppeklokke
  • Klatrekube (seks meter høy og seks meter bred)
  • Ballbinge (med vanningsanlegg til isflate om vinteren)
  • Skatepark på 15 x 30 meter
  • Gapahuk/grillhytte med benker og uteområde
  • Treningspark med treningsapparater

Ifølge Ottesen har parken en prislapp på nesten 4,5 millioner kroner. Den finansieres i hovedsak av spillemidler og penger fra Gjensidigestiftelsen. I tillegg har Aurskog-Høland kommune bidratt med 140.000 kroner, og HIUL bruker 190.000 kroner av egne midler.

Mye av utstyret til den nye aktivitetsparken har allerede ankommet på semitrailere. Foto: Øyvind Henningsen (Indre.no)

I løpet av sommeren har det blitt klart at kommunen også bidrar med 275.000 kroner til sikringstiltak.

– Vi har fått penger til et sikringsgjerde mot bekken og etableringen av en to meter bred gangsti mellom aktivitetsparken og kunstgressbanen. Det betyr en tryggere trasé for unga fra Løken skole, som slipper å gå gjennom parkeringsplassen når de skal ned til stadion for å ha gym, sier Bjørn Ottesen.

Det er meningen at aktivitetsparken skal stå klar til bruk 3. september.

– Vi ligger godt an etter planen, og vi er optimister som vanlig. I midten av august skal det legges 450 kvadratmeter asfalt til skatebanen og gangstien langs kunstgressbanen.

Høland IUL bytter også innbytterbuene i forbindelse med byggingen av aktivitetsparken. Foto: Øyvind Henningsen (Indre.no)

I forbindelse med byggingen av parken blir også området mellom kunstgressbanen og aktivitetsparken oppgradert.

– Vi har satt opp seks lyskastere ut mot parken, og når høsten kommer får vi se om det er nok. Vi har også lagt kunstgress mellom kunstgressbanen og parken og satt opp en støttemur.

Også de gamle innbytterbuene ved Høland stadion har blitt pensjonert.

– Det ble for gæli’ å ha de gamle brakkene stående med planker som stikker ut mot parken. Derfor har vi kjøpt nye innbytterbuer som vi monterer nå. Vi har på ingen måte valgt de dyreste, men de koster noen kroner allikevel, slår Ottesen fast.

– Dette blir et nærmiljøanlegg som vil gagne hele Løken og omegn – med Momoen, Hjellebøl og Fosser.

Slik så det ut før gravearbeidet tok til. Foto: Anne Enger Mjåland. (Indre.no)

Og slik ser området ut etter at det er fylt av 1.500 tonn subbus. Foto: Øyvind Henningsen (Indre.no)